vitrine

Ben Quaedvlieg ontwierp een eigenwijze display voor horloges. Wij bouwden een kast van multiplex, bekleed met geanodiseerd aluminium, voorzien van zowel glazen als polycarbonaat gedekte doorkijken en bevestigden daar een aantal tandwielen in. Over die tandwielen wordt door een ingebouwde motor een eindloze vernikkelde ketting met holle bouten – waarin RVS pennen zijn gelijmd – rondgetrokken. Een twintigtal horloges is gedoemd tot een zwervend bestaan.

kegels

De kunstenaar Harmen Brethouwer tekende voor de invulling van de 1% kunst regeling voor een nieuw kantoor van PricewaterhouseCoopers te Eindhoven. Zijn ontwerp werd door ons gerealiseerd.
Wij maakten eerst een 1 op 1 model en daarop een tweedelige productiemal van glasvezel versterkt polyester. Daarmee maakten wij drie holle betonnen kegels en werkten die af in de kleuren goud, wierook en mirre. Tevens werden drie naturel betonnen schijven als voetplaat gemaakt. Ook de inhuizing en plaatsing werd door ons uitgevoerd.

de sprong

Eén zwarte en een aantal witte replica’s maakten wij van het kunstwerk ‘De Sprong’ van de kunstenaar Ardy Proot-Jaspers. Ze zijn vervaardigd uit polyurethaanhars in een silikonenrubber binnenmal uit één stuk, welke is gevat in een buitenmal van gips uit meerdere delen.

stekkerdoos

Ook een stekkerdoos kan klassiek gemaakt worden. Prototype van een ontwerp van Joris Laarman.

heatwave radiator

Joris Laarman bedacht een moderne radiator. Niet van staal, maar van beton! Wij maakten voor hem een aantal prototypen in beton; die gingen de wereld rond, alvorens de ‘heatwave’ door JAGA in productie werd genomen.
Foto toont zijn eindexamenwerkstuk, het eerste prototype dat wij voor hem produceerden.

klokornament

Marcel Wanders ontwierp een klok van 1,5 m hoogte afgewerkt met lint en strik op een ronde hals. JG Groeneveld fabriceerde een serie van die klokken in polyester en Modelmakerij De Vorm de bijbehorende ornamenten. Het ornament is vervaardigd uit polyurethaangiethars gegoten in mallen van silikonenrubber.

katten

Vincent te Antwerpen is een bedrijf dat leermiddelen verkoopt. Voor een van haar klanten maakten wij een grote serie anatomische modellen van katten. De modellen werden vervaardigd uit poly-urethaanhars gegoten in binnenmallen van silikonenrubber gevat in buitenmallen van kneedepoxy. Het gietproces bestond uit een achttal stappen, noodzakelijk vanwege de vele uitsteeksels in diverse richtingen die het model kenmerken (katten zijn niet ontworpen om gedupliceerd te worden!).