sieraad

Als National Geographic een bijzondere foto wil, maken wij toch een bijzonder ‘sieraad’. Een model en enkele meters koelleiding is al wat je nodig hebt.

gumbuster

Inno Essentials ontwierp een apparaat om kauwgom te verwijderen. Wij bouwden de omkasting van glasvezel gewapend polyester voor enkele prototypen.

tankdeksel

Declercq NV is een aluminiumgieterij in Kortrijk (België). Voor hen maakten wij een set modellen voor het vervaardigen van gietzandvormen voor het zandgieten van genummerde trechters en deksels voor die trechters. De modellen zijn vervaardigd uit poly-urethaanhars en waar nodig na het gieten machinaal nabewerkt.

parfumflesje

Vacumetal in Oosterhout houdt zich bezig met het metalliseren van voorwerpen van metaal of kunststof: het onder vacuüm opdampen van een dun laagje goud, zilver of chroom.
Naast modellen voor onderdelen van prijsbekers maakten wij ook enkele modellen voor onderdelen van parfumflesjes.

beeldscherm

Ter presentatie op de beurs te Hannover maakten wij een prototype van de behuizing van een beeldscherm en plaatsten dat op een passende voet.

kabelmodel

JDR maakt custom made kabels o.a. voor onderzees seismisch onderzoek. Wij maakten enkele ‘stripmodellen’ voor JDR: modellen waarbij een kabel laag voor laag uitgepeld en afgekort wordt, zodat de opbouw van de kabel duidelijk zichtbaar wordt.

richtingaanwijzers

Een speurtocht in het bos vraagt om richtingaanwijzers. Voor een bos bij een kinderboerderij maakten wij er een aantal in diverse kleuren en diverse dierfiguren, welke in een gat in een boom gestoken worden.

scheepsmodel

Bij het maken van een scheepsmodel worden de meeste materialen die wij in huis hebben gebruikt.
Dat en het feit dat een schip wenig rechte vlakken heeft maakt dat een scheepsmodel als de Ariadne veel arbeid vergt.

mets award

Tony Castro ontwierp de prijs voor de jaarlijks toe te kennen ‘Mets-Award’. Wij maakten vijf jaargangen van deze award, een gestyleerde zeilboot bestaande uit twee zeilen gemaakt van glasheldere epoyhars waarin een landkaart is gegraveerd en een high-tech romp van carbonfibre. Het geheel is gemonteerd op een voet waarvan de onderhelft ook met koolstofweefsel is afgewerkt, terwijl het bovenste deel bestaat uit een blok kunststof dat na belettering verchroomd is.